Nasveti za uživanje v Rimu za samostojne potnike

Če ste po duši romantik, je Rim najboljše mesto za vas. Zato vam bo morda nekoliko nerodno potovati in raziskovati mesto sami. Še dobro, da je mesto resnično gostoljubna in vznemirljiva destinacija, ki vam ne bi predstavljala večjega izziva, tudi če ste sami. 

Samostojno potovanje vam največkrat pomaga narediti, raziskati in videti več, saj lahko načrt potovanja prilagodite na kraju samem, glede na svoje razpoloženje. Izvlecite italijanski slovarček in se pripravite na ogled in odkrivanje večnega mesta in vseh njegovih lepot.

Samostojno potepanje po Rimu 

Kaj je najlepše, ko si v Rimu popolnoma sam? Ni se vam treba prepirati z nikomer, ko gre za navodila. Mesto je ogromno, kar spodbudi raziskovanje stranskih ulic. Odlična novica je, da je mestni javni prevoz na dosegu roke. 

Kolosej, Rim
Kolosej v Rimu (Italija) je največji amfiteater na svetu

Kupite vozovnico Roma Pass, ki za določeno število dni vključuje brezplačen javni prevoz. Ne bo vas stalo nič, tudi če se boste z avtobusom, tramvajem, trolejbusom ali podzemno železnico peljali samo v enem popoldnevu. Ta izkaznica vam bo omogočila tudi brezplačen vstop v več arheoloških najdišč in muzejev po vsem mestu, če ste ljubitelj kulture. To pomeni, da se lahko v tem romantičnem mestu potepate, kolikor želite. Saj veste, da se nekatere najlepše stvari tukaj nahajajo izven ustaljenih poti. 

Espresso za enega, prosim

Kultura kave v Rimu je nedvomno živa in uspešna. Ob lepem vremenu so kavarne na pločnikih v mestu polne ljudi, ki se grejejo pod soncem, si privoščijo osvežilno pijačo in občudujejo množice obrazov, ki se vsak dan odpravljajo v šolo ali službo.

Kako naročiti najboljšo kavo v Rimu

Vključite se v dogajanje tako, da se odpravite v najbližjo kavarno in naročite espresso ali celo doppio, če se vam zdi, da rabite dvojni odmerek in stojte za mizo. Mnogi domačini ne sedijo za mizo, če si želijo le hitre pijače za začetek dneva. 

Privoščite si še kapučino po kosilu ali latte in voila, dobite okusno kavo za s seboj. 

Uživajte v varnosti ponoči 

Če ste ženska, ki potuje sama, je najbolje, da ste ponoči še posebej previdni. Če boste po temi večerjali na Piazza Navona ali v Pizza della Republica, ne boste imeli težav. Vendar pa obstaja več točk nočnega življenja, kjer lahko pride do težav, če ste ženska in ste sama. Samostojne potnice naj za vrnitev v hotel, potem ko si privoščite nekaj kozarcev hišnega vina ali vini della casa, pokličejo taksi z licenco. Pridružite se lahko tudi organiziranim gostinskim ali vinskim pohodom, kar je veliko varnejši način spoznavanja novih obrazov v večnem mestu. 

Ni pomembno, ali se želite zabavati v četrti Testaccio do zgodnjih jutranjih ur ali raziskovati znamenitosti, ki jih je Unesco uvrstil na seznam svetovne dediščine, kot sta Kolosej in Vatikan. Za čudovito preživljanje časa v Rimu vam ni treba imeti spremljevalca, saj se lahko zabavate tudi sami! 

Iz iste kategorije: