Wellness za okrepitev dobrega počutja in zdravja

Skrb za dobro počutje in zdravje je nekaj, čemur bi mogel vsak posameznik posvetiti veliko pozornosti. V današnjem svetu pa je to težko, saj smo preobremenjeni z raznimi dolžnostmi, opravili in skrbmi. Tako smo pod stresom in tudi naše zdravje posledično upade do te mere, da se pojavijo različne težave. Zato je močno priporočljivo, da se od časa do časa vključimo v wellness programe, ki so namenjeni povrnitvi vitalnosti in zdravega telesa. Omenjeni programi so sestavljeni iz različnih aktivnosti, kot so telovadba, meditacija, plavanje, zdrava prehrana in mnogo več. V ponudbi ga imajo različni hoteli, zdravilišča in druge ustanove.

Kaj je wellness?

Tradicija zdravljenja preko wellness-a izvira iz antičnih kultur. Že Grki, Rimljani, Kitajci, Indijci in druge večje in manjše civilizacije so poznale prednosti holističnega zdravljenja. Sčasoma pa so se razni načini holističnega zdravljenja združili z evropskimi inštitucijami za vero, zdravje in kulturo. To je povzročilo, da se je wellness hitro razširil na celotno Evropo od 60. let naprej. 

wellness paketi za dva, ki so prikrojeni užitku
V Thermani Laško so na voljo wellness paketi za dva, ki so prikrojeni užitku, zabavi, sproščanju in izkušnji edinstvenih dogodivščin.

Zaradi močnega zanimanja v zdravljenje preko hrane, sproščanja, masaž, meditacije in drugih aktivnosti, so se pojavili različni wellness hoteli in zdravilišča. Tako poznamo številne znane hotele v Sloveniji, kot je na primer Hotel Zdravilišče laško, ki ponuja vrhunske tretmaje z različnimi elementi lokalne in svetovne kulture. 

Paketi za dva v Thermani Laško

Včasih se je najbolje vrniti v naravo, če se želimo izklopiti oziroma začasno oddaljiti od modernega življenja. Barve in prisotnost narave človeka pomirijo ter odvzamejo stres, ki se v telesu nabira dolgo časa. Če pa si vzamemo oddih s partnerjem, pa je izkušnja veliko lepša. V Thermani Laško so na voljo paketi za dva, ki so prikrojeni užitku, zabavi, sproščanju in izkušnji edinstvenih dogodivščin.

wellness hoteli za oddih od vsakdanjega stresa
Zaradi zdravljenje preko hrane, sproščanja, masaž, meditacije in drugih aktivnosti, so se pojavili različni wellness hoteli. Thermana Laško ponuja oddih od vsakdanjega stresa s številnimi ponudbami.

Thermana Laško ponuja oddih od vsakdanjega stresa s številnimi ponudbami. Na voljo je več paketov za dva, ki so namenjeni družinam, posameznikom, parom in drugim ljudem. Oddih v naravi, uživanje dobre hrane, kopanje v termalni vodi in druge aktivnost so skrbno ustvarjene, da si posameznik odpočije ter ponovno vzpostavi ravnovesje v svojem telesu.

Wellnes vsebuje aktivnosti za zdravo življenje

Zdravo življenje je nekaj, kar si želi vsakdo. Le malo ljudem pa uspe ohraniti raven stresa na sprejemljivem nivoju. Ker je stres izredno škodljiv, lahko povzroči veliko težav, saj se nabira v telesu tedne, mesece, leta in celo desetletja. Ker je to zelo znana težava v modernem svetu, je bil ustvarjen globalni inštitut za wellness, ki organizira predavanja v javnem in privatnem sektorju. Tako omenjen inštitut pomaga ljudem po vsem svetu, kar se tiče zavedanja o preprečljivih boleznih, premagovanju stresa, pomembnosti zdrave prehrane in podobno.

Fizična aktivnost igra ključno vlogo za zdravo življenje pri wellness-u, saj je življenjski slog tempelj dobrega počutja. Zelo pomembna je tudi prehrana, ki jo uživamo. Prekomerno uživanje sladkorja in procesirane hrane močno obremeni prebavni in živčni sistem posameznika. To pa vodi v razvoj bolezni, težave s treznim razmišljanjem, slabe samopodobe in še mnogo več.

Ayurveda je stara Indijska veda o medicini

Stare civilizacije so imele močan vpliv na razvoj današnjih zdravil in postopkov zdravljenja. Dober primer tega je Ayurveda, ki se grobo prevede v znanje življenja ali znanje o življenju. Stari Indijci so verjeli, da je izvor vseh bolezni neravnovesje v telesu ali stanju uma. To je tudi razlog, da je Ayurveda vedno pomemben del holističnega zdravljenja, ki ga ponujajo različni tretmaji po vsem svetu.

 Ayurveda za ravnovesje telesa in duha.
Ayurveda je znanje o življenju in ravnovesju telesa in duha.

Značilnost Ayurvede je čiščenje telesa. Nadaljuje pa se s posebno dieto, ki vsebuje visoko-kakovostno hrano ter uživanje raznih zelišč. Masaže, meditacija in druge aktivnost pa omogočajo posamezniku, da umiri um in sprosti stres iz telesa.

Različni wellness programi za celovito zdravljenje telesa

Poznamo različne vrste masaž, meditacij, vadb za sproščanje telesa in podobno. Tako je mogoče v wellness programih opaziti različne spremljajoče aktivnosti. Zelo popularne so masaže, ki lahko potekajo z eksotičnimi mazili, kot so med, olja z dodatkom hmelja in podobno.

Masaže, Ayurveda, termalni center, energijske točke – Thermana Laško

Moramo pa se zavedati, da je preživljanje kakovostnega časa s partnerjem izredno zdravilno. Tako so paketi za dva idealni način, da preživimo nekaj romantičnih dni z osebo, ki nam je pri srcu. V Thermani Laško so na voljo tudi vrhunske kopeli s termalno vodo, izvrstna kulinarika, čudovita narava in razne aktivnosti, ki so primerne za pare vseh starosti. Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da je preživljanja časa s partnerjem v pozitivnem in produktivnem okolju izredno pozitivno za telo in duha.

Iz iste kategorije: